چرا خودروسازان دیگر به دنبال «Gigacasting» تسلا هستند؟

·

هزینه یک است.

تحلیل AlixPartners نشان داد که بازار جهانی ریخته گری آلومینیوم در سال گذشته تقریباً 73 میلیارد دلار ارزش داشت و پیش بینی می شود تا سال 2032 به بالای 126 میلیارد دلار برسد.

چه کسی آن را تعقیب می کند؟

شرکت های بیمه قبلاً تسلا و سایر خودروهای برقی را با مسافت پیموده شده کم در صورت داشتن باتری های آسیب دیده جمع آوری می کنند زیرا اغلب هیچ راهی برای تعمیر بسته های باتری حتی کمی آسیب دیده وجود ندارد.

Zeekr استفاده از قالب های آلومینیومی عظیم را برای یک ون چند منظوره که برای فروش در چین تولید می کند، آغاز کرده است و گفته است که این فناوری را برای مدل های دیگر نیز معرفی خواهد کرد.

به طور معمول بیش از صد قطعه فلزی که به طور جداگانه مهر و موم شده اند به یکدیگر جوش داده شده اند تا بدنه خودرو بسازند.

علاوه بر تویوتا، جنرال موتورز، هیوندای موتور و شرکت‌های وابسته به جیلی چین – ولوو کارز، پولستار و زیکر – از این فناوری استفاده می‌کنند یا برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند.

تویوتا موتور اعلام کرده است که فناوری پیشگام تسلا به نام “Gigacasting” را به عنوان بخشی از استراتژی این خودروساز ژاپنی برای بهبود عملکرد – و کاهش هزینه – وسایل نقلیه الکتریکی آینده (EVs) اتخاذ خواهد کرد.

تعمیر خودروهایی که بخش‌های بدنه آن‌ها به تکه‌های تکه‌ای ریخته شده‌اند نیز ممکن است پس از تصادف سخت‌تر یا گران‌تر باشند. این می تواند به هزینه عملیات خودروهای برقی اضافه کند.

در اینجا نگاهی به Gigacasting و اینکه چگونه این نوآوری خودروسازان را وادار می کند تا برای مطابقت با تسلا تلاش کنند، آمده است:

Gigacasting چیست؟

همچنین می تواند وزن وسیله نقلیه را کاهش دهد – یک نکته مهم برای خودروهای برقی که در آن بسته باتری به تنهایی می تواند بیش از 1500 پوند وزن داشته باشد. و پتانسیل کاهش ضایعات و انتشار گلخانه ای از یک گیاه را دارد.

تویوتا گفت که انتظار دارد استفاده از ریخته گری آلومینیومی باعث حذف ده ها قطعه فلزی از مونتاژ و کاهش ضایعات شود.

چه کسی این ماشین ها را می سازد؟

ولوو سال گذشته اعلام کرد که بیش از 900 میلیون دلار برای ارتقای کارخانه خود در نزدیکی گوتنبرگ سوئد سرمایه گذاری خواهد کرد تا از فناوری مگاپرس استفاده کند.

گرفتاری چیست؟

برای تسلا، استفاده از یک قطعه در عقب مدل Y – پرفروش‌ترین مدل آن – به تسلا اجازه داد تا هزینه‌های مربوطه را تا 40 درصد کاهش دهد.

ایلان ماسک گفته است که در مدل 3 با استفاده از یک قطعه از جلو و عقب خودرو، تسلا توانست 600 ربات را از مونتاژ خارج کند.

به گفته تحلیلگران، برای خودروسازان قدیمی با خط تولید پیچیده تر و ماشین آلات کارخانه که در حال حاضر مستهلک شده اند، تصمیم به سرمایه گذاری ده ها میلیون دلار در فناوری جدید ریخته گری می تواند دشوارتر باشد.

تسلا یک آلیاژ آلومینیوم توسعه داده است که به آن امکان می دهد از عملیات حرارتی که به طور سنتی برای افزایش استحکام قطعه ریخته گری استفاده می شود صرف نظر کند.

چه سودی دارد؟

“گیگا” در این نام اشاره ای به کنوانسیون تسلا برای نامیدن کارخانه های خود “گیگافکتوری” است. دیگر خودروسازان آنها را “مگاپرس” نامیده اند، که می تواند به ماشین های کوچکتر اما همچنان عظیم اشاره کند.

به گفته تحلیلگران، قطعات کمتر، هزینه های کمتر و خط تولید ساده شده به سودآوری پیشرو در صنعت تسلا برای هر خودرو کمک کرده است.

تسلا بیشترین فروش خود را تنها با دو مدل به ثبت می‌رساند: مدل 3 و مدل Y. حجم بالای فروش تنها در دو پلتفرم، توجیه سرمایه‌گذاری در فناوری جدید تولید را آسان‌تر می‌کند. سایر استارتاپ های EV نیز این مزیت را دارند.

گیگا پرس یک دستگاه ریخته گری آلومینیومی است که توسط تسلا در کارخانه های خود در ایالات متحده، چین و آلمان استفاده شده است. ماشین‌های اندازه خانه قادر به تولید قطعات آلومینیومی بسیار بزرگ‌تر از هر چیزی است که قبلاً در خودروسازی استفاده می‌شد.

تویوتا در پیگیری پیشرفت تسلا تنها نیست.

از رقبای IDRA و LK می‌توان به گروه Buhler در اروپا، Ube و Shibaura Machine در ژاپن و Yizumi و Haitian در چین اشاره کرد.

تسلا پرس های خود را از IDRA مستقر در ایتالیا تامین می کند که از سال 2008 واحدی از صنایع LK چین بوده است.

در حین کار، پرس یک شات آلومینیوم مذاب 80 کیلوگرمی (176 پوند) یا بیشتر را در قالب می‌برد و در آنجا به یک قسمت تبدیل می‌شود، آزاد می‌شود و سپس به سرعت سرد می‌شود.